Dienstregeling 2019

De dienstregeling 2019 is vrijwel gelijk aan de dienstregeling in 2018. Door de verwachte groei van het aantal reizigers zijn treinen op een aantal trajecten verlengd. Ook stromen tot begin 2023 gefaseerd 206 nieuwe Sprinters in. Verder zijn vanaf een aantal stations meer treinen gaan rijden. Tussen Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal rijden vanaf 2019 zeven dagen per week vijf in plaats van vier Intercity’s per uur over de hogesnelheidslijn. In de nachten van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag rijdt er een extra Intercity op het traject Den Haag Centraal-Gouda-Utrecht Centraal.
Op een aantal trajecten is de reistijd korter geworden. Door betere overstapmogelijkheden op Gouda is de reistijd Gouda-Utrecht Centraal met de Sprinter tot 9 minuten korter. Tussen Woerden en Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal is de reistijd voor de helft van de verbindingen 8 minuten korter. Op sommige trajecten is in 2019 sprake van enkele minuten extra reistijd. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Thalys tussen Amsterdam Centraal en Schiphol en tussen Parijs en Amsterdam. Door gewijzigde vertreksporen en -tijden op station Gouda is er een kleine groep reizigers die langer onderweg is doordat zij langer moeten wachten op hun overstap.

Nieuw station Lansingerland-Zoetermeer

Met ingang van de nieuwe dienstregeling stopt vier keer per uur de Sprinter Den Haag Centraal-Gouda op het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer.